English | BiH
[31.12.2008] I međunarodni kongres novih tehnologija
cirkonij, Zagreb

 

U prelijepom ambijentu hotela Sheraton je održan ovaj skup sa dosad rijetko zabilježenim brojem učesnika (preko 1200 učesnika). Vrhunski predavači iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, BiH, Makedonije... sa prikazima slučajeva su prikazali trenutne trendove u stomatologiji i eventualne pravce budućeg razvoja kad je upitanju primjena cirkonija kao materijala u stomatologiji. Dr. Esana i Dr. Amer su bili sudionici ovog skupa.

[23.10.2008] Maillefer Protape & Thermafill kurs iz endoncije,
Zagreb
U Zagrebu na Stomatološkom fakultetu je organizovan kurs iz endodoncije (liječenja zuba). Prikazane su bile sve danas zastupljene moderne tehnike liječenja zuba pri čemu je težište stavljeno na „Maillefer“ proizvodni program. Ova metoda inače vrijedi kao trenutno najbolji način korijenskog tretmana zuba na pacjentima. Učesnik ovog workshopa je bio dr. Amer Huskanović

[31.8.2008] gIDE Dubrovnik 2008
Dubrovnik i hotel "Rixos" su bili domaćini ovogodišnje gIDE konferencije posvećene prevashodno implantologiji i estetskim rješenjima u implantologiji. Sve pohvale firmi SDInformatika koja je bila organizator ovog skupa koji je iz godine u godinu sve bolji. Brojni vrhunski predavači i najsvježije teme iz područja implantologije okupili su stomatologe iz raznih zemalja. Naši doktori su prisustvovali ovoj konferenciji i oduševljeni su obabirom tema. Vidimo se slijedeće godine ponovo.

[15.8.2008] Nabavka EasyShade Aparata.
EasyShade je najnagrađivaniji aparat iz domena elektronskog uzimanja boje zuba. Naime prilikom izrade krunica, veenersa bilo keramičkih bilo kompozitnih ili nekih drugih protetskih nadomjestaka vrlo bitan aspekt je određivanje boje zuba pogotovu ako naš rad podrazumijeva pozicioniranje između preostalih vlastitih zuba. Tada čak iako naš u tehnici izrađeni zub ili protetski nadomjestak posjeduje vrhunski izgled i oblik sva estetika pada ako dođe do greške prilikom uzimanja boje. Zato uz pomoć EasyShade aparata kontrolu boje sada kompjuterski tačno određujemo kako pri samom uzimanju boje u ustima tako i tokom rada da budemo sigurni da radimo protetski nadomjestak u dogovorenoj boji.

[4.6.2008] Nabavka nove stomatološke jedinice.
U ordinaciji br.4 smo uzeli novu stomatološku stolicu firme "Tekmil" sa najmodernijom opremom. Opremljena je najjačim modelima nasadnih instrumenata renomirane firme "BienAir" kao i bežičnom intraoralnom kamerom i monitorom za najsavremeniju dijagnostiku u radu sa pacjentima.

[9-10.11.2007] II Hrvatski Međunarodni Quintessenz simpozij
Dr. Muhamed je bio učesnik ovog skupa koji se je ovaj put održavao u Hotelu Antunović u Zagrebu. Organizator skupa je svjetski renomirana stomatološka izdavačka kuća Quintessenz tj. njena podružnica u Hrvatskoj. Na simpoziju koji je trajao dva dana učestvovalo je 10 predavača iz Njemačke, Švicarske, Austrije i Francuske. Obrađene su najaktuelnije teme iz stomatoloških područja endodoncije, implantologije i estetskih ispuna u stomatologiji.

[1.11.2007] Radni tečaj estetske stomatologije izrade Vinersa.
Hrvatska stomatološka komora je bila organizator ovog tečaja u Zagrebu čiji je učesnik bila Dr. Esana. Tečaj je obuhvatio sve aspekte izrade i postavke vinersa. Osim toga detaljno su obrađeni I prikazani najnoviji materijali koji se koriste u ovom području I ukazano je na najnovije trendove izrade vinersa koristeći CAD-CAM tehnologije.

[18-21.10.2007] II kongres stomatologa BiH
Ovaj kongres je održan u Tesliću, Banji Vrućici – Hotel Kardial u organizaciji udruženja stomatologa FBiH i udruženja privatnih ljekara stomatologa RS. Kongres je bio međunarodnog karaktera. Brojna I tematski raznolika predavanja su se dotakla gotovo svakog aspekta u stomatologiji. Sva tri stomatologa iz naše poliklinike su bili učesnici ovog naučnog skupa.

[30-31.8.2007] gIDE Dubrovnik
Cavtat I hotel Croatia su bili domaćini ovog fantastično organiziranog skupa od strane tvrtke SD Informatika iz Zagreba. Dr. Amer je bio učesnik radnog tečaja s temom nadogradnja kosti koji je predvodio famozni Dr. Saša Jovanović. Više različitih situacija nadogradnje kosti je simulirano i obrađeno na hands on treningu koji smo imali na svinjskim čeljustim. Dr. Muhamed je bio učesnik konferencije koja održana dan iza toga pod pokroviteljstvom tvrtki GIDE i NobelBiocare.

[10.07.2007] Nabavka Beyond aparata
Od danas smo bogatiji i jači za još jedan uređaj u našoj poliklinici. Naime riječ je o aparatu renomirane američke firme Beyond koji se koristi za izbjeljivanje zuba. Ovaj sistem se nalazi u samom vrhu svjetske ponude ovih uređaja na tržištu. Prednost ovakvog načina pristupa izbjeljivanja zuba nad konvencionalnom metodom je u brzini (jedna seansa od 45 minuta) i zapanjujućim rezulatima dobivenim ovom metodom izbjeljivanja. Dr. Esana je prošla obuku za ovaj sistem i bit će zadužena za njegovu primjenu.

[15.5.2007] I Hrvatski Međunarodni Quintessenz simpozij
Opatija i hotel 4 opatijska cvijeta su bili domaćini ovog prelijepog skupa. Sa 8 predavača iz Hrvatske i Evrope obrađeno je više zanimljivih tema i urađeni su prikazi slučajeva iz stomatologije sa kojima se stomatolozi susreću u svakodnevnom radu u svojoj praksi. Teme su obuhvatale različita područja od estetskih ispuna preko endodoncije do implantologije. Dr. Amer I Dr. Muhamed su bili učesnici ovog skupa .

[20-22.9.2006] IFZI Nuernberg – Kurs iz Implantologije
IFZI – je njemačka skraćenica za Internacionalni Edukacioni Centar za Implantologiju koji se nalazi u Nuernbergu pod vodstvom izuzetnog profesora Dr. Manfreda Langa. Firma Bredent je bila organizator ovog kursa vezanog za ugradnju i primjenu SKY implantata koje smo mi nakon ovog kursa ujedno i uveli u našu praksu.Dr. Amer I Dr. Muhamed su bili učesnici na ovom kursu.

[7.8.2006] CAD-CAM Sirona Inlab
CAD-CAM postaje stvarnost i u BiH. Prvi aparat ove vrste u BiH je nabavila upravo naša stomatološka poliklinika. On omogućava estetske restauracije zadnje generacije u svijetu stomatologije. Bezmetalne krunice, inleji, onleji, vinersi... Sad je to sve moguće i kod nas uraditi a pri tome imati maksimalnu preciznost i estetiku. Dr. Amer je prošao kompletnu obuku za rad na ovom aparatu i bit će zadužen za njegovu primjenu.

 
Copyright © 2007 Stomatološka poliklinika ''Huskanović''

Site design by