English | BiH
BEZMETALNA KERAMIKA

Slučaj - 1

Pacjentica je nezadovoljna stanjem svojih zuba u frontu. Stare velike neadekvatne navlake na ''trojkama'', prednje ''jedinice'' blago povijene ka unutra. Umrtvljeni zubi neadekvatne boje sa više plombi. Predložena terapija je izrada 10 bezmetalnih navlaka. Urađeno je pripremno liječenje dva zuba na kojima je bio proces, selektivno brušenje zuba ''jedinica i trojki'' u svrhu ispravljanja jedinica i smanjenje volumena trojki. Čišćenje kamenca i poliranje zuba u donjoj vilici. Trajanje radova 2 mjeseca, 8 dalazaka.

Zatečeno stanje u ustima

Osmijeh zadovoljne pacjentice nakon završenog tretmana


Slučaj - 2

Pacijent se javio zbog promjene boje na zubu koja je nastala kao rezultat devitalizacije zuba koja je učinjena prije 4 godine.Pacijent je zbrinut u 2 seanse. U prvoj seansi mu je urađeno brušenje zuba i pojačavanje istog. U drugoj seansi mu je cementirana bezmetalna navlaka.

Stanje u ustima pacijenta prije tretmana

Stanje u ustima pacijenta poslije tretmana


Slučaj - 3

Status: Prikazani pacjent je nezadovoljan izgledom i rasporedom svojih zuba u estetskoj zoni. Njegova je želja da se to estetski ispravi i dotjera koliko god je to moguće.

Terapija: Pacjent je kao rješenje svog problema odabrao krunice od bezmetalne keramike (ukupno 10). Prethodno je urađeno bijeljenje zuba i nakon toga su ugrađeni kompozitni kočići kao pojačanje kod 3 umrtvljena zuba. Krajnji rezultat najbolje govori za sebe "Shining smile"
Stanje u ustima pacijenta prije tretmanaStanje u ustima pacijenta poslije tretmana

 
Copyright © 2007 Stomatološka poliklinika ''Huskanović''

Site design by