Implantati

Implantati su danas postali svakodnevnica. Ukoliko imate bezubu vilicu a želite fiksno protetsko rješenje, ukoliko imate nedostatak jednog ili više zuba u frontu ili postrano a nemate uslove za most ili ne želite da ostale zube brusite kako bi pravili most onda su implantati pravo rješenje za vas. Mi u našoj poliklinici koristimo implantate njemačke firme Bredent koji svojim kvalitetom spadaju u sami svjetski vrh.

Više o tome i primjeri ...

Bezmetalna keramika (krunice, inleji, onleji, overleji, vinersi)
Krunice urađene u bezmetalnoj keramici su hit i još uvijek najbolje estetsko rješenje koje postoji na trzištu. Na ovaj način urađene krunice i mostovi imaju sve osobine ljepote koju odlikuju zdrav i prirodan zub. Pri izradi ovih krunica i mostova mi koristimo CAD – CAM tehnologiju koja je posljednja riječ na ovom polju u svijetu. Naš dentalni laboratorij je jedini u Bosni i Hercegovini koji ima ovu vrstu tehnologije, riječ je o Sirona Cerec InLab 3 modelu.

Više o tome i primjeri ...

Porcelanske ljuspice - Veneers
Viners je posebno izrađena ljuspica iz keramike koja svojim oblikom imitira prednju stranu tretiranog zuba. Njihovoj izradi uglavnom pristupamo kod avitalnih i pobojenih zuba, ukoliko želimo da smanjimo dijasteme na zubima u frontu, ispravimo manje ortdontske nepravilnosti (instant ortodoncija). Za tretirane zube ovo je dugoročno rješenje pri cijoj izvedbi ne posežemo odmah za agresivnijim brušenjem zuba kao kod krunica.
Na vinerse dajemo našu ekskluzivnu garanciju od 5 godina.

Više o tome i primjeri ...

Jednoseansno izbjeljivanje zuba "Beyond" sistemom
Kad je u pitanju izbjeljivanje zuba danas su na tržištu prisutni raznorazni proizvođaci i aparati, no međutim samo mali broj njih (Beyond, ZOOM, Brightsmile) je uspio da ispuni obećano i da se svojim kvalitetom potvrdi i etablira kako kod pacijenata tako i kod stomatologa. Najviše internacionalno nagrađeno rješenje je Beyond. Mi ga u našoj ordinaciji koristimo svakodnevno i naši su pacijenti više nego zadovoljni njegovim rezultatima. U toku samo jednog tretmana kombinacijom svjetla i gela u vremenu od 30 minuta mogu se izbjeliti zubi do 8 nijansi.

Više o tome i primjeri ...

Endodontsko liječenje zuba upotrebom endodontskog motora sa apexlokatorom
Pitate li bilo kojeg stomatologa koju mu asocijaciju izaziva riječ endodoncija uglavnom ćete dobiti odgovor "preciznost". I zaista je tako! Samo dobro terapeutski isplanirano i precizno izvedeno liječenje korijenskih kanala zuba će uroditi plodom. Mi se u ovom poslu obilato koristimo najnovijim metodama koje nam olakšavaju ovaj rad i pomažu da u ovom poslu budemo uvijek maksimalno precizni.

Više o tome i primjeri ...

Radioviziografija – snimanje zuba sa minimalnim zračenjem
Danas se jedna moderna stomatološka praksa nemože zamisliti a da nema mogućnosti da u njoj na licu mjesta možete načiniti rentgenske snimke. Ukoliko su to još snimci urađeni korištenjem RVG sistema onda je kvalitet snimaka maksimalan a i sami pacijenti će biti pošteđeni nepotrebnog zračenja. Naša poliklinika je opremljena RVG sistemom francuske firme "Visiodent" i svako radno mjesto ima mogućnost manipulisanja rentgen snimcima. Količina zračenja kojoj je pacijent izložen prilikom snimanja upotrebom ovog rješenja je smanjena za 70-90%. Ovo pokazuje da mi vodimo računa o cjelokupnom zdravlju pacijenata.

Više o tome i primjeri ...

Oralnohirurški zahvati
U okviru naše stomatološke poliklinike se nalazi i opremljena sala za oralnu hirurgiju i implantologiju. Nerijetko se među našim pacijentima nađu i oni koji se moraju podvrgnuti nekim od oralnohirurških zahvata kao što su: hirurško vađenje impaktiranih zuba, resekcije korijena zuba, nivelacija alveolarnog grebena, frenuloktomije, cistektomije... Za potrebe oralne hirurgije se u našem RTG kabinetu nalazi na raspolaganju i ortopantomograf za snimanje kompletne vilice pacijenta.

Više o tome i primjeri ...

Metalokeramičke krunice i mostovi
Metalokeramičke krunice, tj. porcelanske krunice i mostovi sa metalnom bazom su još uvijek najčešće birano rješenje od strane pacijenata. Razlozi za to su najčešće ili finansijske prirode ili tehnička nemogućnost izvedbe rješenja sa bezmetalnom keramikom zbog prevelikog razmaka između zuba nosača mosta. U izradi ove vrste protetskih rješenja koristimo materijale firme Ivoclar, linija keramike InDesign, IPS Classic i InLine.

Više o tome i primjeri ...

Kombinovani protetski radovi
Šta učiniti sa pacijentom koji posjeduje neke od svojih zuba a nema tehničke preduslove za izradu mosta ili ne želi da ugrađuje implantate a uz to nije zadovoljan funkcijom koju nudi obična akrilatna proteza. U tom slučaju je pravo rješenje za takvog pacijenta kombinovani protetski rad koji se sastoji od atacmena ili teleskopa na nekim od preostalih zuba i proteza sa metalnom bazom koja biva putem ovih elemenata fiksirana i kao takva predstavlja jedno jako ugodno rješenje za pacijenta.

Više o tome i primjeri ...


Ovo su samo neke od usluga koje vam naš tim stomatologa može pružiti. Kompletan spisak naših usluga kao i cjenovnik možete vidjeti ovdje ...

 
Copyright © 2007 Stomatološka poliklinika ''Huskanović''

Site design by