Ljuspice / Veneers

Ljuspice su odlično estetsko i protetsko rješenje i napravljene su od čistog porcelana. To je tanki sloj keramike koji je debljine 0,5 – 0,8 mm i snjim se mijenja izgled vanjske strane zuba. Možemo ih koristiti u različitim situacijama:

  • ukoliko imamo dijasteme (razmake) među zubima koje želimo zatvoriti
  • ukoliko postoje blago zarotirani zubi koje želimo ispraviti
  • ukoliko postoje endodontski (liječeni) tretirani zubi koji su promijenili boju a koje želimo da bojom prilagodimo okolnim zubima
  • ukoliko postoje u vilici oštećeni ili okrnjeni zubi koje želimo da korigujemo

Izradom i cementiranjem ljuspica se pristupa minimalno invazivnoj “obradi” zuba koja nam ostavlja mogućnost ukoliko želimo da nekad kasnije uradimo bezmetalne krunice to i uradimo. Ljuspice su jako tanke i prilikom njihovog odabira kako rješenje moraju se uvijek na umu imati sve indikacije u kojima se mogu koristiti.

Naše ljuspice / veneersi posjeduju ekskluzivnu 5 godišnju garanciju

Ukoliko ste zainteresovani za naš tretman izrade ljuspica molimo vas da putem telefona ili emaila stupite u kontakt sa nama kako bi vam zakazali inicijalni termin. Na tom terminu ćemo pregledati i ocijeniti stanje vaših zuba, uraditi potrebne snimke, saslušati vaše želje i očekivanja vezano za izgled konačnog rješenje i na kraju predložiti vam rješenje koje je izvodivo u vašoj situaciji.

Cijena ovog tretmana je 30 KM i ukoliko prihvatite predloženo rješenje novac koji ste platili za pregled će vam biti refundiran nakon izrade rada.